CKCB locatie Vogelpad

Kinderopvang | Peuterspeelzaal | Voor – Naschoolse opvang BSO

Adres:
Vogelpad 1
3752 KV Bunschoten

 

Het gemak van alles onder één dak!

Welkom op  het Christelijk Kindcentrum Bunschoten (CKCB) locatie Vogelpad. Dit is tevens de hoofdlocatie van het kindcentrum. Hier bieden we een veelzijdig aanbod kinderopvangdiensten aan, waaronder dagopvang, peuterspeelzaal en voor- en naschoolse opvang. Met een prachtige, ruime speeltuin, een ontdek- en doetuin en een eigen sporthal, bieden we een stimulerende omgeving waarin kinderen met veel plezier kunnen groeien en bloeien.
Uniek aan deze locatie is dat het ook de plek is waar het VVE-traject wordt aangeboden.  

Kinderopvang 0-2 jaar: Een warme omgeving voor de allerkleinsten.
Op onze groepen voor kinderen van 0 tot 2 jaar, streven we naar een omgeving die perfect is afgestemd op de behoeften van de allerjongsten. Hier draait alles om rust, regelmaat en veiligheid. We begrijpen dat elk kind uniek is en daarom creëren we een liefdevolle omgeving waarin uw baby of dreumes zich op zijn of haar eigen tempo kan ontwikkelen. Onze ervaren en zorgzame pedagogisch medewerkers staan altijd klaar om de individuele behoeften van uw kind te herkennen en hierop in te spelen, zodat ze zich geborgen voelen en vol vertrouwen kunnen groeien.

Kinderopvang 2-4 jaar: Ontdekkingsreis voor peuters.
Op de peutergroepen, waar kinderen van 2 tot 4 jaar samenkomen, staat een wereld vol ontdekkingen te wachten! De inrichting van de groep is volledig aangepast op de behoeften van uw peuter. Hier krijgt uw kind de kans om naar hartenlust te bouwen, spelen, knutselen en voorgelezen te worden. We dagen de peuters uit om deel te nemen aan de activiteiten en samen te spelen, waardoor uw peuter niet alleen sociale vaardigheden ontwikkelt maar ook vriendschappen kan opbouwen.

 

Ontdek de magie van de peuterspeelzaal: stimuleren, uitdagen en samen spelen.
Is uw nieuwsgierige peuter klaar voor een beetje extra uitdaging? Vindt u het belangrijk dat uw kind in een gezellige groepsomgeving met leeftijdsgenootjes kan spelen? Bij onze peuterspeelzaal bieden we uw kind de ideale kans om te groeien, leren en plezier te hebben in een stimulerende omgeving.

Stimuleren van ontwikkeling en sociale vaardigheden.
In onze peuterspeelzaalgroepen staat de stimulatie van de ontwikkeling van uw peuter centraal. We creëren een omgeving waar uw kind wordt uitgedaagd en gestimuleerd om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ons ervaren team van pedagogisch medewerkers zorgt voor een gevarieerd programma dat gericht is op de verschillende ontwikkelingsgebieden van uw peuter. Samen met leeftijdsgenootjes ontdekt uw kind spelenderwijs de wereld om zich heen.

BSO: Een wereld van avontuur en creativiteit voor uw kind.
Elke dag staan wij vol enthousiasme klaar om de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen met ons boeiende en gevarieerde activiteitenaanbod. Bij onze BSO draait alles om plezier, avontuur en zelfontplooiing. Onze dagen worden gevuld met leuke activiteiten en we moedigen kinderen aan om lekker buiten te spelen en de wereld om hen heen te ontdekken.

Buitenspelen.
Bij ons staat buitenspelen hoog op de agenda. We geloven in de kracht van frisse lucht en beweging en daarom bieden we talloze buitenactiviteiten aan. Of het nu gaat om sport en spel of lekker de natuur in, buiten spelen staat garant voor lachende gezichten en onvergetelijke momenten.

Variërende activiteiten voor elk kind.
Onze BSO is de plek waar uw kind zich geen moment hoeft te vervelen. We organiseren wekelijks verschillende activiteiten, van creatieve knutselsessies tot spannende groepsspelletjes. Uw kind heeft de vrijheid om te kiezen waar hij of zij zin in heeft, want bij ons draait het om vrije tijd en eigen keuzes maken.

Vervoer met BSO-bus.
Wij begrijpen dat uw kind op een veilige en comfortabele manier op school of de BSO moet arriveren. Daarom halen we de kinderen met onze eigen  BSO-Bus of lopend op. Of het nu met de bus is of te voet, wij zorgen ervoor dat uw kind veilig en op tijd wordt opgehaald.

Onze BSO haalt en brengt kinderen naar de volgende basisscholen: Sterrenlicht, De Vlucht, ’t Kruisrak, De Grondtoon en School met de Bijbel.

Voorschoolse opvang (VSO) | Voor een rustige start van de dag.
Naast de buitenschoolse opvang bieden wij ook voorschoolse opvang aan op deze locatie. Vanaf 06.30 uur worden de kinderen op schooldagen opgevangen en begeleid naar school door onze eigen pedagogisch medewerkers. Zo begint de dag rustig en vertrouwd. Wij brengen de kinderen naar alle basisscholen in het dorp.

 

VVE-Traject: voor- en vroegschoolse educatie voor een sterke start.
Bij het CKCB streven we ernaar elk kind de beste start te geven. Daarom bieden wij het VVE-traject aan. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en is  speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar.

Wat is VVE?
VVE is een programma dat kinderen in hun vroege jaren ondersteunt met specifieke aandacht voor taalontwikkeling. Kinderen die in aanmerking komen voor het VVE-traject krijgen gedurende vier dagdelen per week extra (taal)ondersteuning op een ontwikkelingsgerichte manier. De aanvraag verloopt via het consultatiebureau. We geloven sterk in de kracht van vroegtijdige educatie en investeren in het creëren van een omgeving waarin kinderen op een speelse en natuurlijke manier hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Voorkom een slechte start op de basisschool.
Een vroege aanpak van achterstanden in de (taal)ontwikkeling is cruciaal om een stevige basis te leggen voor de toekomst van uw kind. Door gebruik te maken van het VVE-traject streven we ernaar om mogelijke achterstanden in de ontwikkeling van uw kind te ontdekken en aan te pakken. Hierdoor versterken we niet alleen de taalvaardigheden, maar bevorderen we ook de algehele ontwikkeling, wat een solide basis legt voor een succesvolle overgang naar de basisschool.

Bij het CKCB zien we het VVE-traject als een waardevolle aanvulling op ons aanbod. Het VVE -traject is een krachtig instrument om dit te bereiken. Ontdek samen met ons de mogelijkheden van voor- en vroegschoolse educatie en geef uw kind een sterke start op weg naar een leven vol ontdekkingen en leermomenten!

De dagdelen voor het VVE-traject  zijn van 08.00 tot 12.00 uur voor kinderen van 2,5 tot 3 jaar en in de middag van 12.30 tot 16.30 uur voor kinderen van 3 tot 4 jaar.
Net als bij de peuterspeelzaalgroepen is er geen VVE tijdens de schoolvakanties van de lokale basisscholen.

Bijzonder bij Locatie Vogelpad

Het gemak van alles onder één dak

Ontdek het gemak van alles onder één dak bij locatie Vogelpad! Hier vindt u kinderopvang, peuterspeelzaal, VVE én voor- en naschoolse opvang allemaal onder één dak. Geniet van het gebruiksgemak doordat u niet hoeft te schakelen tussen verschillende locaties. Onze aanpak betekent minder logistiek geregel voor u.
Bovendien stimuleren we een nauwe samenwerking tussen ouders en onze pedagogisch medewerkers, zodat we samen de beste zorg en aandacht voor uw kinderen kunnen bieden.

Ontdek de voordelen van alles op één vertrouwde plek!

Eigen sporthal

Wij geven de voorkeur aan buitenactiviteiten, omdat we weten hoe belangrijk frisse lucht en buitenspelen zijn voor kinderen. Maar we begrijpen ook dat het weer niet altijd meewerkt. Daarom zijn we trots op onze eigen gymzaal! Op regenachtige dagen of wanneer het buiten te koud is, kunnen de kinderen nog steeds volop genieten van speelse activiteiten en beweging in onze gezellige gymzaal. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat er altijd iets leuks te doen is, of het nu gaat om sportieve spelletjes, oefeningen of gewoon vrij spelen.

Dus, zelfs als het weer niet meezit, staat er binnen een wereld van plezier en beweging voor de kinderen klaar in onze eigen gymzaal!

Groot speelplein buiten met eigen ontdek- en doetuin

Ons prachtige speelterrein is dé plek, waar avontuur en ontdekking samenkomen! Ons ruime speelplein is ontworpen met het oog op eindeloos speelplezier voor kinderen. Hier kunnen ze zich uitleven in onze zandbak, razendsnel naar beneden roetsjen van de glijbaan en de wereld verkennen op fietsen en stepjes.

Maar dat is nog niet alles! We zijn trots op onze ontdektuin, waar de kinderen de kans krijgen om zelf te tuinieren en de wonderen van de natuur te ontdekken. Onze ontdektuin is een oase van creativiteit en plezier.

Iedere dag vers fruit

Bij ons staat gezondheid hoog in het vaandel en daarom bieden we iedere dag heerlijk vers fruit en groente aan. Ons streven is om kinderen niet alleen een veilige en stimulerende omgeving te bieden, maar ook om gezonde eetgewoonten te bevorderen. Elke dag kunnen de kinderen genieten van een kleurrijk assortiment aan vers fruit, variërend van sappige appels en peren tot heerlijke druiven en bananen of seizoensfruit.

Openingstijden

Kinderopvang: maandag t/m vrijdag van 06:30, 07:00 of 07:30 uur tot 18:00 uur
Peuterspeelzaal: in schoolweken geopend van 08.00 tot 12.00 uur en in de middag van 12.30 tot 16.30 uur.
De peuterspeelzaalgroepen sluiten tijdens de schoolvakanties van de lokale basisscholen.

Voorschoolse opvang: is geopend vanaf 06:30 tot 8:30 uur
Buitenschoolse opvang: 11:45 of 13:45 tot 18:15 uur, in vakanties van 6:30 tot 18:15 of 8:00 tot 18:15 uur

LRK nummer

LRK nummer 0-3 jaar: 26 97 14 649
LRK nummer 4-12 jaar: 13 42 30 29 

Bekijk hier het specifiek beleidsplan van locatie vogelpad, kinderdagverblijf.
Bekijk hier het inspectierapport voor locatie vogelpad, kinderdagverblijf
Bekijk hier het specifiek beleidsplan van locatie vogelpad BSO.
Bekijk hier het inspectierapport voor locatie vogelpad, BSO

Foto’s van Locatie Vogelpad

Foto’s BSO locatie Vogelpad