CKCB locatie Bavinck

Kinderopvang | Voor – Naschoolse opvang BSO

Adres:
Flevolaan 9
3752 DA Bunschoten

 

Dé plek waar samen ontwikkelen en groeien centraal staan.

Hartelijk welkom bij Christelijk Kindcentrum Bunschoten, locatie Bavinck. Wij bieden op deze locatie zowel kinderopvang , peuterspeelzaal als buitenschoolse opvang aan. Onze focus ligt op groeien en bloeien, waarbij kinderen de wereld om hen heen ontdekken en de vrijheid krijgen om te experimenteren, uit te proberen en zelf te ervaren, want daar leert een kind het meest van!

Hier omarmen we de buitenwereld. We beschikken over een prachtig ruim speelplein, inclusief een apart speelgedeelte voor de allerkleinsten (0 tot 2 jaar). Binnen is er een diversiteit aan belevenissen: meerdere speelhoeken en zelfs een sporthal. De pedagogisch medewerkers nemen de tijd voor ieder kind en spelen in op de verschillen in leeftijden en interesses.

Kinderopvang 0-4 jaar: Samen groeien in een verticale groep.
Bij de dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar creëren we een omgeving waarin jongere en oudere kinderen samen in een verticale groep de wereld ontdekken. In deze unieke setting leren jongere kinderen van de oudere kinderen, terwijl oudere kinderen leren rekening te houden met de jongere kinderen. Het resultaat? Een omgeving waarin vriendschappen bloeien en kinderen samen opgroeien.

Een uitdagende groepsruimte voor alle leeftijden.
Onze groepsruimte is zo ingericht dat deze veilig maar toch uitdagend is voor alle leeftijden. Hierdoor krijgt elk kind de kans om op zijn of haar eigen niveau te leren en te spelen. Ons doel is om een omgeving te creëren waarin kinderen met plezier kunnen ontdekken, verkennen en samen groeien.

Voorbereiding op de basisschool: Gluren bij de grote school.
Als uw kind bijna de basisschoolleeftijd bereikt, gaan we samen op ontdekkingsreis naar de ‘grote school’ of de buitenschoolse opvang. Op een speelse manier laten we uw peuter kennismaken met de nieuwe omgeving en alles wat daarbij komt kijken. Natuurlijk doen we dit altijd in nauw overleg met u als ouder, zodat we de overgang naar de volgende fase van de kindertijd soepel en vertrouwd laten verlopen.

Peuterspeelzaal 2-4 jaar: Stimulerend spelen en samen groeien.
Is uw peuter klaar voor een nieuwe uitdaging? Vindt u het belangrijk dat uw kind samen met leeftijdsgenootjes in groepsverband kan spelen? Onze peuterspeelzaalgroep biedt uw kind extra uitdaging, waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van de ontwikkeling en het versterken van  vaardigheden.

Ontdekking en ontwikkeling in groepsverband.
Centraal staat het stimuleren van de ontwikkeling van uw peuter en dit doen we door middel van uitdagende activiteiten en interactie met andere kinderen. In een speelse en veilige omgeving moedigen we het ontdekken van nieuwe vaardigheden aan, terwijl  samenspelen met leeftijdsgenootjes wordt gestimuleerd. Hierbij staat de ontwikkeling van uw kind centraal.


BSO 4-12 jaar: Ontdek, speel en groei met ons!
Elke dag staan wij klaar om de kinderen een gevarieerd activiteitenaanbod te bieden. In ons kidslab vinden kinderen een plek vol uitdagende activiteiten en speelmogelijkheden. Bovendien hebben we het privilege gebruik te mogen maken van diverse ruimtes in de school, zoals de ruime keuken, de sporthal en de buitenspeelruimte.

Eindeloos plezier met onze BSO-activiteiten.
Bij onze BSO zorgen we ervoor dat geen enkel kind zich hoeft te vervelen. Elke week staat bol van diverse activiteiten. Of uw kind nu actief wil deelnemen of liever even rustig ontspant met een boek of spelletje, bij ons is daar alle gelegenheid voor. Kinderen hebben uiteindelijk zelf de regie over hun vrije tijd, want het is tenslotte hun moment!

Vervoer met de BSO-Bus.
Wij begrijpen dat uw kind op een veilige en comfortabele manier op de BSO moet arriveren. Daarom halen we de kinderen met BSO-Bus of lopend op. Of het nu met de bus is of te voet, wij zorgen ervoor dat uw kind veilig en op tijd wordt opgehaald.
Onze BSO medewerkers halen de kinderen op van de volgende basisscholen: de Wegwijzer, Calvijnschool en de Groen van Prinstererschool. De kinderen van de Bavinckschool halen we op in de klas of ze komen zelfstandig naar het kidslab toe.

Bijzonder bij locatie Bavinck

Verticale groep 0-4 jaar

In onze verticale groep staat samen opgroeien centraal. Wat deze groep bijzonder maakt, is dat jongere en oudere kinderen samen deelnemen aan een gedeelde ontdekkingsreis. In een liefdevolle en stimulerende omgeving leren de kleinsten van hun oudere speelkameraadjes, terwijl de oudere kinderen leren zorgzaam te zijn en rekening te houden met hun jongere vriendjes.

Iedere dag vers fruit

Bij ons staat gezondheid hoog in het vaandel en daarom bieden we iedere dag heerlijk vers fruit aan. Ons streven is om kinderen niet alleen een veilige en stimulerende omgeving te bieden, maar ook om gezonde eetgewoonten te bevorderen. Elke dag kunnen de kinderen genieten van een kleurrijk assortiment aan vers fruit, variërend van sappige appels en peren tot heerlijke druiven en bananen en seizoensfruit.

Eigen sporthal

Wij geven de voorkeur aan buitenactiviteiten, omdat we weten hoe belangrijk frisse lucht en buitenspelen zijn voor kinderen. Maar we begrijpen ook dat het weer niet altijd meewerkt.

Daarom zijn we trots op onze eigen gymzaal! Op regenachtige dagen of wanneer het buiten te koud is, kunnen de kinderen nog steeds volop genieten van speelse activiteiten en beweging in onze gezellige gymzaal. Onze pedagisch medewerkers zorgen ervoor dat er altijd iets leuks te doen is, of het nu gaat om sportieve spelletjes, oefeningen of gewoon vrij spelen.

Dus, zelfs als het weer niet meezit, staat er binnen een wereld van plezier en beweging voor de kinderen klaar in onze eigen gymzaal!

Glijbaan en grote keuken voor kookactiviteiten BSO

Bijzonder aan onze BSO is de glijbaan op de locatie die een vleugje speelsheid toevoegt aan de dagelijkse activiteiten. De glijbaan nodigt kinderen uit tot avontuurlijke ontdekkingen en draagt bij aan een sfeer van vrolijkheid en plezier.

Daarnaast is onze grote keuken waar kinderen de kans krijgen om hun creativiteit te uiten tijdens kookactiviteiten. Deze keuken biedt niet alleen een smakelijke leeromgeving, maar stimuleert ook samenwerking en bevordert gezonde eetgewoonten.

De combinatie van de speelse glijbaan en de bruisende keuken maakt onze BSO tot een unieke plek waar kinderen met een lach ontdekken, spelen en genieten van diverse ervaringen.

Grote buitenruimte met apart gedeelte voor kinderen van 0-2 jaar

Onze buitenruimte is een waar speelparadijs voor alle leeftijden, met extra aandacht voor de allerkleinsten van 0-2 jaar. De ruimte is royaal opgezet en biedt volop mogelijkheden voor spel en ontdekking.

Speciaal voor de kleintjes hebben we een apart gedeelte gecreëerd grenzend aan de groepsruimte, waarin zij in alle veiligheid kunnen verkennen en spelen. 

Zo kunnen alle kinderen, ongeacht hun leeftijd, in onze buitenruimte genieten van frisse lucht, beweging en grenzeloos speelplezier.

LRK nummer

LRK nummer 0-3 jaar: 118694790
LRK nummer 4-12 jaar: 986972435

Bekijk hier het specifiek beleidsplan van locatie Bavinck, kinderdagverblijf.
Bekijk hier het inspectierapport van locatie Bavinck, kinderdagverblijf.
Bekijk hier het specifiek beleidsplan van locatie Bavinck, BSO.
Bekijk hier het inspectierapport van locatie Bavinck, BSO.

Openingstijden

Kinderopvang: maandag t/m vrijdag van 07:30 uur tot 18:00 uur
Peuterspeelzaal: in schoolweken geopend van 08.00 tot 12.00 uur en in de middag van 12.30 tot 16.30 uur.
De peuterspeelzaalgroepen sluiten tijdens de schoolvakanties van de lokale basisscholen.

Buitenschoolse opvang van 11:45/13:45 tot 18:15 uur, in vakanties van 8:00 tot 18:15 uur

Foto’s van Bavinckschool